Miksi oma uloste ei haise?

PooppendaaleriPahoittelen nyt jo etukäteen tästä jutusta kaikkia kukkahattutätejä, lopettakaa se lukeminen nyt.

Nyt tulee siis hyvin filosofista pohdintaa. 😀

Miksi oma uloste ei haise, mutta toisten uloste taas haisee? Joku sanoi tähän, että koska oman ulosteen hajuun tottuu, mutta onkohan ihan siitä kyse. Itse veikkaan, että se johtuu osittain siitä, että tämä on jotenkin geeneissämme ja osaamme myös odottaa hajun tuloa, koska itse tuotamme sen. Mutta on se kuitenkin ihmeellistä, että omaa p*skanhajua tulee miettimättä hengitettyä, mutta jos joku toinen on käynyt vessassa asioimassa, niin on pakko pitää nenästä kiinni ja haju on sietämätön.

Mainokset

8 comments so far

 1. nörääjä on

  juu on tätä joskus aikaa sitten tuulut itekki mietittyä 😀 ja nyt… kiitos sinun wespa… mietin sitä taas…

 2. Paavali on

  Hassu juttuhan tuo on, mutta annappa sen oman ulosteesi olla jonkun aikaa (jos vaikka metsässä oot syystä tai toisesta käynyt pyllistämäs), niin alkaa tuokin omaan nenääsi haisemaan. 😀

 3. TheMagician on

  Oma pieru haisee aina hyvälle.

 4. Joni on

  itekkin kerran mietin, ja olen päätellyt siihen vastauksen: Kun olet vessassa, ja sitten kun ulostetta rupeaa tulemaan, hajua alkaa tulemaan hetken päästä. Olet kuitenkin tottunut jo siihen hajuun, koska haju tulee aika hitaasti. Toivottavasti nyt jotenkin hahmotitte, mutta mielestäni asia on noin :D.

 5. Daathi on

  Jaa mitenniin ei haise? Kyllä mä ainakin haistan ja vaatteetkin haisee kunnon jöötin jälkeen.

 6. insertnamehere on

  Kyllä mulla on joskus omat ulosteet ja hikikin haissut. 😛

 7. Rattlehead on

  Mä oon huomannut senkin, että oman kehoni hajut, jotka tiedostan muitten nokkaan pahaksi on mun omaan nokkaani jopa miellyttäviä ja en ymmärrä siihe mitään muuta syytä, kun jonkun joko psykologisen syyn tai geneettisen syyn.

  Psykologisesti aatellen kyse on kai siitä, että jokainen ihminen on yksinkertaisesti niin ”itserakas”, että väheksyy omia hajujaan. Toisten hajut koetaan pahaksi, koska paskantamisella, piereskelylle, hikoilulle jne. on se tietty inhoa luova leima päällään, toisin sanoen olet ”epänormaali” jos pitäisit toisten hajuista, joten alitajuisesti et myöskään pidä toisten hajuista.

  Geneettisesti kyse voi olla ihmisen ns. reviirin luomistarpeesta, joka on häntäluun tavoin jäänyt muistoksi sieltä kiviajoilta DNA:hamme. Lähes kaikki eläimet levittävät ns. hajuaan ympäristöön luodakseen sinne sen ”oman alueensa”(esim. kanit merkkaavat leuallaan reviriiään, koirat kuseskelevat etc.). Ehkä tämä omista hajuista tykkääminen on osa sitä reviirinluomis viettiä ja toisten hajut koetaan pahaksi puhtaasti siksi kun ”koetaan olevan toisen reviirillä”.

  Hajuista puheen ollen, nyt pitää mennä vessaan ja sukkamehuni tuoksuu mukavasti nenääni. 😀

 8. riki sorsan veli on

  ? minä ainakin haistan oman ulosteeni ja pieruni?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: