Yliluonnollisiin asioihin uskominen hulluuttako?

Ihmiset (ihmiskuntana) ovat niin tyhmiä, että luulevat aina tietävänsä jo kaiken ympäröivästä maailmasta. Kautta aikojen uusia asioita on pelätty ja pidetty mahdottomana, sekä uusia ideoijia pidetty hulluina. Joskus kauan aikaa sitten maapalloa pyöreäksi väittäneille naurettiin. Vanhan ajan kemistejä, matikkaa harrastavia ym. kokeilijoita poltettiin noitina roviolla. Myös Nicola Teslaa pidettiin aikoinaan hulluna, sillä ”eihänhän hänen keksintönsä voi toimia” ja kaikkea uutta pelättiin.  Nykyään vallitsee suuriltaosin samantyyppinen maailmankuva luonnonlakineen ja muine ”lukkoon lyötyineen” ideoineen. Jos joku hiukan poikkeaa kaavasta, niin hänelle nauretaan ja hänet leimataan hulluksi. Moni tiedemies ja tutkijakin (mm. argeologeja) on menettänyt rahoituksen ja tätä myöten ammattinsa tehdessään jotain uusia nykyiseen maailmankuvaan sopimattomia havaintoja.

Vaikuttaa siltä, että on olemassa taho, joka yrittää estää kokonaiskuvan saavuttamista ja täten pitää ihmisiä ns. laatikossa. Ei muuta kun Wake Up! Vedellä toimiva autokin on keksitty, mutta kappasvaan patentin USA:n armeija osti itselleen ns. kuivumaan. Siinä olisi öljylle hyvä vastus varsinkin öljyn hintojen noustessa. Myös monia vaihtoehtoisia energioita olisi käytettävissä auringoenergiasta lähtien, mutta jostain syystä isoja autoyhtiöitä ja öljy-yhtiöitä ei voisi kiinnostaa tippaakaan.

Jos me kaikki olisimme kuuroja lukuunottamatta yhtä joka kuulisi. Sitten kun hän kertoisi, että takaa hiipii joku, niin häntä pidettäisiin hulluna ja sanottaisiin ”mistä sinä sen muka tiedät, kun et näe taakse”.

Ihmisten pitäisi pyrkiä olemaan avoimempia uusille asioille sillä vielä on paljon tutkimatta ja tietämättä. On vaikea arvioida ja tietää jotakin, jota ei ole vielä itse henkilökohtaisesti päässyt havainnoimaan, mutta mielestäni ihmisten pitäisi antaa enemmän painoarvoa toisten ihmisten kokemuksille varsinkin kun tietoa pursuaa monesta eri lähteestä.

On olemassa ihmisiä, jotka ovat valmiina muutokseen ja ihmisiä, jotka pitävät tiukasti kiinni nykyisestä peläten uutta ja tulevaa.

Omien havaintojeni perusteella kuitenkin harvinaisen moni uskoo ylilunnolliseen, mutta ei tuo sitä esille.

Pyrin omalta osaltani tuomaan lisää tietoa ja onkin havaittavissa ns. uusien aikojen alku ihmisen tietoisuuden kehittymisessä.

Katsottavaa:

Jo 1996 keksittiin vedellä toimiva auto

Uutisvideo toisesta vedellä toimivan auton keksijästä

Miltä tuntuisi, jos eläisit 2-ulotteisessa maailmassa ja saisit tietää, että on olemassa kolmas?

Lisää videoita liittyen veden käyttöön energiamuotona:

http://www.livevideo.com/video/71F86F07B10B40528F6D99E2EB91E025/water-car.aspx
http://www.livevideo.com/video/sm0ky/B20A7B45F919485FA8D0633DAA0513FB/cars-can-run-on-water.aspx

Mainokset

10 comments so far

 1. Regendos on

  Suomessa vedellä toimivat autot olisivat hurjan käteviä. Järviä jokapaikassa.

  Kiintoisa bloggaus.

 2. Rattlehead on

  En oikeen katsonut noita pätkiä, joten kysynpä yleisesti, että maksaako tuommoisten kasaaminen paljoa? Meinaan käytännössä jos siirryttäisi vesikäyttöisiin autoihin ja niiden tekeminen olisi halpaa niin autojen hinnat voitaisi laskea ja sen lisäksi tämä öljyn loppumisuhka siirtyisi kauemmas tulevaisuuteen.

  Lisäksi tankkaaminen olisi huomattavasti halvempaa etc. Miksi ihmeessä tuosta ei tehdä yleistä polttoainemenetelmää autoihin, jos kerran tämmöinen on kumminkin mahdollista?

 3. Wespa on

  Valmistaminen on suhteellisen halpaa, mutta kuten tuossa mainitsin, niin patentti on USA:n armeijalla ja ei siksi ole julkisessa käytössä… :/

  Osa ihmisistä on kuitenkin rakentanut itse vastaavanlaisia systeemejä autoonsa:

  http://www.livevideo.com/media/search.aspx?tag=water+powered+car&d=1&sb=0

  http://www.livevideo.com/video/CA7627A20CF94615B28A6DB1A2329F3E/how-to-run-your-car-on-rainwat.aspx

 4. Haukka on

  ”Ihmiset (ihmiskuntana) ovat niin tyhmiä, että luulevat aina tietävänsä jo kaiken ympäröivästä maailmasta. Kautta aikojen uusia asioita on pelätty ja pidetty mahdottomana, sekä uusia ideoijia pidetty hulluina.”

  Ihmiset eivät todellakaan tiedä vielä kaikkea. Nyt sanomme, että teknologia oli lapsenkengissään 200 vuotta sitten ja sanomme varmasti samaa nykyhetkestä 200 vuoden päästä. Uusia keksintöjä pelättiin lähinnä pimeällä keskiajalla, kun uskonto määräsi koko maailmankuvamme. Toisinajattelijat hiljennettiin nopeasti ja tieteellinen tutkimus piti monesti pitää salassa jos se puhui vallalla olevia käsityksiä vastaan.

  Nyt samanlaista uskonnollista painostusta ei ole ja tieteellinen tutkimus on vapaata. Huomatkaa, että mikään tieteellinen teoria ei ole kiveen hakattu muuttumaton tosiasia. On väärin olettaa tieteen toimivan näin, se on mielestäni enemmänkin uskonnon merkki jos väitetään olevan jokin absoluuttinen tosiasia. Tieteellisiin teorioihin kuuluukin se, että niitä voidaan aina muuttaa ja tarkentaa, kun uudempaa ja parempaa tietoa saadaan ja näin maailmankuvamme avartuu joka päivä uuden tutkimuksen seurauksena.

  Eli jos joku väittää keksineensä/löytäneensä jotain joka mullistaa täysin nykyisen maailmankuvamme, hän on täysin tervetullut esittämään tästä konkreettiset ja vahvat todisteet maailman tiedeyhteisölle. Juuri näiden vahvojen todisteiden puuttumisen takia tiedeyhteisön suhatutuminen yliluonnolliseen on nihkeä.

  Pikemminkin tieteellinen tutkimus vie maailmankuvaamme kauemmas paranormaalista ja yliluonnollisesta maailmasta (kannattaa lukea nk. ”aukkojen jumalasta”: http://fi.wikipedia.org/wiki/Aukkojen_jumala ) ja sekös huolestuttaa monia yliluonnolliseen uskovia.
  Kun emme ennen tienneet jotain, keksimme asialle yliluonnollisen selityksen mutta kun tieteen avulla tiedämme yhä enemmän ympäröivästä maailmasta, joutuu yliluonnollinen ahtaalle, kun tietämättömyys josta se on kasvanut on häviämässä.

 5. Wespa on

  Se on toki totta, että kun keksitään selitys, niin se muodostuu luonnolliseksi, mutta silti hyvin nihkeätä on ihmisten ajattelu kaikkea uutta ja outoa vastaan.

  Vielä kun kesittäisiin tieteellinen selitys esim. viljapeltokuvioille (en puhu niistä ihmisten tekemistä sotkuista)…

  Joitain asioita on vaan vaikea selittää tieteellisesti, sillä ne ovat niin uusia ja ei ole olemassa välttämättä vielä oikeanlaista laitteistoa joidenkin ilmiöiden tuottamiseen. Siksi mielestäni pitäisi antaa enemmän painoarvoa silminnäkijähavainnoille ja ihmisten aidoille kokemuksille, jotka skeptikot yrittävät ohittaa hulluutena tai valehteluna, sekä joissain tapauksissa jopa joukkohallusiinaatioina ja suokaasuina. Mielestäni aika luonnollinen/tieteellinen selitys on toisen rodun edustajakin, mutta monille maapallo on edelleen se maailmankaikkeuden piste ja sen takia ei voida hyväksyä mitään muuta… ja kyllä niitä todisteitakin löytyy mm. säteilyä, jälkiä maassa ja ihossa, henkilön sairastumisia, valokuvia, videoita yms. mutta jostain syystä nämäkin ohitetaan jos ne eivät vastaa omaa maailmankuvaa.

 6. korvapuikko on

  Joo tuo oli kyllä jännä tuo 2D juttu…
  Varsinkin kun suurin osa tiedemiehistä on nykyään sitä mieltä että maailma on oikeasti 2D hologrammi joka nähdään kolmiulotteisena meinaan informaation katoamattomuutta ei voida selittää muuten kuin että maailma on kaksiulotteinen jotka me ihmiset nähdään kolmiulotteisena.
  Miettikääpä sitä…

 7. Wespa on

  Nyt vedellä toimivan auton on ottanut käyttöön jo yksi Japanilainen yhtiö:
  http://www.iltalehti.fi/nettitv/?27989619

 8. wasser on

  http://www.water4fuelguide.com/

  Nyt joku jolla on vähän ylimääräistä rahaa vois testata tuota.

 9. Ack on

  Tiedän että meitä koijataan törkeällä tavalla joka käänteessä, mutta tuo vesiauto rupesi jo itkettämään. Olen miettinyt pitkään sähköauton hankintaa, mutta helvetti. Tuolla vekottimella voi tehdä ilmaista energiaa.

  Kai se pitää vain todeta että peli on menetetty. Maailmaa johtavavilla kusipäillä on ilmeisiä suunnitelmia tulevaisuuden varalle.

  Ja Haukka, tämä on yksi esimerkki siitä, miten asioista tiedetään pienissä piireissä, mutta tavis, joka sinäkin olet, ei koskaan niistä saa kuulla. Sinun palvomasi maallinen palikkatiede ei meitä ahneudelta pelasta.

 10. Rauli on

  Raha se on joka puhuu. Monet valtiot ovat täysin riippuvaisia öljytuloista ja öljy-yhtiöt siihen päälle ja koko tuo energiabisnes, niin siinä liikkuu tajuttomat summat rahaa, joten on aivan selvää ettei mitään tuollaisia keksintöjä anneta tulla hyödynnetyksi laajassa mitassa. Eivätkä nämä tahot kaihda keinoja pitääkseen tuollaiset mahdolliset keksinnöt poissa ihmisten ulottuvilta.

  Jos tämä ajatuksia herättävä blogi ei vielä ole tuttu niin on aika tutustua sen sisältöön:
  http://www.saunalahti.fi/wtc2001/


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: